Lokale fødevarer i fokus med målet om at styrke vækst, jobskabelse og tiltrækningen af kvalificeret arbejdskraft.
En uge i madens tegn
Fra d. 22.-29. maj sætter Midt- og Vestjylland fokus på lokale spisekamre, fødevareerhvervet og madoplevelser gennem en masse lokale arrangementer og aktiviteter. Det bliver en hel uge i madens tegn med mulighed for at smage på lokale fødevarer, nyde lækre lokale måltider og blive klogere på, hvilke fødevarer, der dyrkes og produceres lokalt og hvad fremtiden bringer.
Arrangementer og aktiviteter
I løbet af ugen er det på Skiveegnen blandt andet muligt at besøge lokale producenter og komme helt tæt på, og smage, lokale fødevarer. Der bliver også mulighed for at kombinere kunst og mad med en picnic-vandring, blive klogere på egnsretter gennem et besøg hos bogbussen og bestille Madmøde-menuer hos flere af Skiveegnens dygtige restauranter og meget mere.
Formålet med Madmødet?
Madmødet er sat i verden af Business Region MidtVest, som er et samarbejde mellem syv midt- og vestjyske kommuner: Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer. Udviklingen af fødevareerhvervet i Midt- og Vestjylland er et af Business Region MidtVest's største indsatsområder.
Det er målet med initiativet at oplyse borgere i lokalområderne om fødevareoplevelser og inddrage dem i at skabe en fælles fødevarefortælling, der styrker vækst, skaber nye jobs og tiltrækker kvalificeret arbejdskraft.
Netop på baggrund af dette har Skive Kommune i 2023 valgt at støtte initiativet med 135.000 kr. fra Kommunens Vækstpulje.