Skiveegnens Kulturuge: En perleregn af oplevelser

Foto: Skive Kommune.
dato

Nu er det atter tid til Skiveegnens Kulturuge. Fra den 8.-15. juni vrimler kommunen med kulturelle arrangementer for store og små.

- Vi kan atter se frem til en rigtig flot kulturuge med mere end 100 arrangementer og aktiviteter. Jeg håber, at alle vil benytte sig af muligheden for at gå på opdagelse i vores mangfoldige kulturliv, siger kultur- og fritidschef Kent Sørensen.

Programmet er spækket med alverdens koncerter, kunst, vandringer, teater, litteratur, dans, shows, workshops og spændende blandinger heraf. Alt sammen arrangeret af Skiveegnens lokale kræfter.

- Kulturugen viser i den grad, hvad vi kan skabe og opnå, når mange løfter i flok. Over hele egnen finder vi lokale, kulturelle fællesskaber, som yder en uundværlig frivillig indsats. De står bag de mange arrangementer og oplevelser. Det er dem, vi kan takke for, at kulturugen kan lade sig gøre år efter år, siger Kent Sørensen.

Sprudlende kulturtorv
Kulturelt Samråd Skive og Skive Kommune koordinerer kulturugen, hvor næsten 100 foreninger, institutioner og ildsjæle byder ind med en perleregn af arrangementer, aktiviteter og indslag.

Et ganske særligt koncentrat af kultur kan alle nysgerrige finde på Rådhustorvet i Skive, som Kulturelt Samråd forvandler til et kulturtorv under hele kulturugen med blandt andet børnedag, ungedag og seniordag. 

- Kulturtorvet er en virkeligt spændende nyskabelse, hvor vi i Kulturelt samråd har bestræbt os på at præsentere kunst og kultur på en måde så alle kan være med. Her kommer et hav af forskellige foreninger fra hele Skive Kommune til byen og fylder torvet og Det Gamle Rådhus med liv, stemning, oplevelser og skabertrang ugen igennem, fortæller forperson i Kulturelt Samråd Skive, Lasse Højgaard.

En fælles satsning
Kulturugen går officielt i luften den 8. juni. Her går formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Morten Enggaard, på scenen på Rådhustorvet med en lille velkomsttale i lommen:

- Jeg glæder mig meget. Min kalender er allerede fuld af krydser, for der er utroligt mange spændende arrangementer, og de finder jo sted overalt; Fur, Glyngøre, Selde, Rødding, Skive, Højslev, Lundø, Thise, Spøttrup og flere steder derimellem, siger Morten Enggaard:

- Vi skal være stolte af, at så mange kulturaktører over hele kommunen gerne vil være med i en fælles satsning til gavn for egnens beboere. Jeg håber, at både store og små på Skiveegnen vil bakke op om vores fantastiske kulturliv, og gå ud i kulturugen og se, opleve, deltage og blive inspireret, siger Morten Enggaard.

Find kulturugeprogrammet
Kultur & Fritid har gjort en ihærdig indsats for at skabe et samlet overblik over de mange arrangementer med et trykt program, som fra den 25. maj kan hentes på Skive Bibliotek, Skive Musikskole og flere andre steder på Skiveegnen.

Alle arrangementer kan desuden findes online på www.skiveportalen.dk.


https://skive.dk/nyheder/kufa-kultur-og-fritid/skiveegnens-kulturuge-en-perleregn-af-oplevelser/
Kilde: Skive Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.